stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

European Flyball Championships 2018 (5 opinii)

W dniach 24-26 sierpnia 2018, po raz pierwszy w Polsce odbędą się Mistrzostwa Europy Flyball - największe wydarzenie polskiego świata psich sportów tego roku!

Flyball to niezwykle emocjonujący psi sport drużynowy. Wyścig z czasem, precyzja, emocje, współpraca i rywalizacja w jednym! Na trzech ringach będzie ścigało się ponad 60 drużyn, na które składać się będzie około 600 osób i 400 sportowych psów.


PROGRAM:
PLAN BIEGÓW

CZWARTEK 23.08
12:00 - otwarcie bram wejściowych dla uczestników
14:00-18:00 - rejestracja, kontrola weterynaryjna i pomiary psów
19:00 - ceremonia otwarcia, prezentacja zespołu

PIĄTEK 24.08
07:00-07:30 - późna rejestracja
08:00-08:30 - spotkanie sędziów
08:45-09:15 - spotkanie graczy
10:00-13:00 - kwalifikacyjne wyścigi w dywizjach
13:00-14:00 - przerwa na lunch
14:30-18:00 - kwalifikacyjne wyścigi w dywizjach

SOBOTA 25.08
09:00 - 18:00 - finały w dywizjach
podczas finałów - przerwa obiadowa i konkurs Kan-Jam
19:00 - ceremonia wręczenia nagród

NIEDZIELA 26.08
09:00 - 18:00 - finały w dywizjach
podczas finałów - przerwa obiadowa i konkurs na Kan-Jam oraz dogfrisbee
18:30 - ceremonia wręczenia nagród


Organizatorem zawodów jest klub Fractal Flyball Team, który w zeszłorocznych Mistrzostwach Europy organizowanych w Belgii zdobył pierwsze miejsce i tytuł Mistrza Europy którego będzie bronił w tym roku.

Przez cały czas trwania zawodów dostępne będą foodtracki, stoiska z psimi akcesoriami oraz atrakcje dla najmłodszych. Odbędzie się także otwarty turniej Kan-Jam oraz pokazy dogfrisbee.

Impreza jest otwarta i niebiletowana dla wszystkich widzów. Prezentacja drużyn odbędzie się w czwartek 23 sierpnia o godzinie 19:00, a od piątku 24 sierpnia od godziny 10:00 zaczną się pierwsze wyścigi.

Organizator:
http://fractalflyball.pl

Przeczytaj także

Opinie (5)

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

wydarzenia - imprezy i szkolenia

+ dodaj

Czytaj także

zobacz więcej»

Miejsca przyjazne zwierzętom

Forum zwierzęta - ciekawy temat

BARF gdzie kupic mięso? (37 postów)

Hej Karmi ktoś z Was zwierza swego BARFem? Szukam dobrego punktu gdzie można się zaopatrzyć w podroby wołowe i szyjki z kurczaka. Może w sobote sprawdzę rynek w Chyloni i Halę Targowa, w "normalnych" sklepach niestety tez towar jest nieosiągalny :/

marta (5 dni temu)

A ktoś kupuje w ogóle mięso human garde czyli zwykłe mięsko jak dla ludzi? I nie mrożone wcześniej?
Ze swoich doświadczeń powiem tak - odwiedzam halę w Gdańsku i zaliczyłam dwa stoiska. W jednym Pani nie potrafiła pojąć, że proszę o kilogram serduszek bo nawaliła 2kg, potem nie kumała, że proszę o 1kg jagnięciny bo nawaliła 3... Muszę jej tłumaczyć, odkłada to, wyjmuje, waży znowu.. Istny dramat. Nie mam do niej sił. To stoisko tuż przy wejściu na dole, obok drobiowego (ta pani nie ma nic drobiowego, sama wieprzowina, wołowina, cielęcina, jagnięcina i baranina). Ale cenowo wychodziło całkiem spoko, ma jakiś tam wybór podrobów ale nadal to wątroba, serca, żołądki i ozory (zależy jak trafi - wieprzowe, cielęce i jagnięce). Drugie stoisko w środku, większe i sporo podrobów ale tylko wieprzowych. Tam rozumieją co to 1kg mięsa ale niestety ceny tak duże, że zapłaciliśmy dwa razy więcej niż zawsze.
Małe lokalne mięsne - słaby wybór. Nawet na zamówienie nic. Auchan - słaby wybór, podroby tylko drobiowe albo wieprzowe. Nie wiem gdzie szukać podrobów też.
U mnie odpada mięso psie bo syfem karmić nie będę. Pies był na Manku ale to nie jest dieta zbilansowana, bez procentowego udziału to karmienie na oślep. No i po tym co widziałam w sklepach - Mank powinien się zastanowić czy chce mieć swoje produkty stacjonarnie gdzieś. Wszystko było rozmrożone bo ktoś odłączył zamrażalnik. Został podłączony a ktoś to potem kupił. Stąd żadnych barfiaków czy innych mięs buk wie skąd i jak obrabianych.

Nie wiem już za bardzo co robić bo ciągle tylko serca, ozory, żołądki. Wątroba to i tak niewielki procent więc to luz. W jednym mięsnym widziałam kawałek wołowiny z kręgiem ze szpikiem. Ale to malutka część. Mam kuzyna, który ma masarnie, ale to aż 150km od nas. Zastanawiam się czy z nim nie zagadać bo nie widzę tego. Moja mama by mi porcjowała i mroziła. My dopiero zaczynamy więc jeszcze aż tak nie panikuje ale chciałabym jednak urozmaicić dietę.

więcej tematów »